XU14-1 pakt belangrijke winst!

Reacties uitgeschakeld voor XU14-1 pakt belangrijke winst!

Bc Utrecht Cangeroes XU14-1 vs Quick Runners XU14-1: 59 – 45

Deze wedstrijd was een echte wedstrijd en niet zoals de meeste andere wedstrijden, die de XU 14-1 dit seizoen gespeeld heeft, waarbij het  na 1 kwart het al duidelijk was wie gaat winnen. Quick Runners de nr 2 van onze poule (wij staan nr 3) kwam op bezoek. De uitwedstrijd was  verloren gegaan. BCUC had wat goed te maken.
Weliswaar werd er door Utrecht Cangeroes al snel een voorsprong genomen van 8 punten in het eerste kwart maar dat gaf geen zekerheid. Telkens als wij de voorsprong uitbouwden kwam QR weer terug in de wedstrijd. Toch was Utrecht Cangeroes uiteindelijk in staat om in het 2e kwart de voorsprong uit te bouwen tot 11 punten voorsprong.
Wat goed was om te zien is dat de recente wijzigingen in speelwijze (overstap van reactie basketball ipv het netjes opzetten van spelsystemen) goed uitpakken en dat de jongens hiermee goed overweg konden. Ook werden de diverse vaardigheden (met name defensief) die het team, de laatste tijd  heeft geleerd, goed toegepast waardoor BCUC een aantal steals wist af te dwingen.
Mooi om te zien was ook dat de aanwijzingen van de coaches goed werden opgepakt door het team. Het eindresultaat was een mooie en verdiende 59 – 45 overwinning. Op doelsaldo zijn wij nu nog de nr 3 van de poule maar als de overige wedstrijden met dezelfde energie en bball-slimheid worden opgepakt kan het nog een spannend eind geven.

Net zoals elke week hebben alle jongens een bijdrage aan de westrijd/overwinning geleverd.

Raffael: Sterke  drives  de bucket in en een aantal mooie (rake) schoten.
Quinten: Slimme scores op de goede momenten, alle gaten dicht lopen, iedereen help                  defence geven.
Ingmar: Na 4 dagen ziek zijn kreeg Ingmar beperkt speeltijd en kon hij niet zijn gebruikelijke energie en scores laten zien, wel hard gewerkt in defence.
Julius: Julius blijft mij verbazen, klein van stuk en niet veel kilo’s maar met name in offence toch vaak eindigen met de rebound.
Rick: Raar maar waar de blessure van Rick heeft hem goed gedaan, de arbeid bij de fysio heeft Rick veel sneller gemaakt, coast to coast….rebound pakken en op de brommer naar de overkant.
Rafael: Sterke defence tegen de grote man van QR, in de aanval veel nuttige rebounds en scores.
Syb: Hard gewerkt en gescoord
Isaac: In defence ontzettend hard gewerkt en de gevaarlijke mensen van de tegenstander uit de wedstrijd gespeeld.
Kaan: Hard gewerkt in defence tegen de grote center van QR, in de aanval goede acties naar de basket.
Siem: Deze keer geen score maar wel hard gewerkt voor het team.