XU10 op bezoek bij Dames 1!

Reacties uitgeschakeld voor XU10 op bezoek bij Dames 1!

Afgelopen weekend stond onze wedstrijd vooral in het teken van speciale gasten, namelijk de U10 van Utrecht Cangeroes. Met wat gespannen blikken die al gauw ontaarde in grote glimlachen mochten zij mee oplopen bij de line-up van de wedstrijd. De tegenstander werd een fijne wedstrijd gewenst en de scheidsrechters kregen ook van elk jonkie een High-Five. Daarna namen zij plaats op hun speciale VIP tribune. Aan het begin van de wedstrijd keek de U10 nog even de kat uit de boom. En zo wij ook…. Het 1e kwart misten we pit en kwamen we moeilijk bij de basket. Er werden veel schoten genomen, die helaas niet vielen. Het duurde dan ook twee minuten voordat Anne de 0 van het bord wist te krijgen met een mooi drietje. De U10 werd ondertussen wat losser en af en toe hoorde je een klein gilletje over het veld. Wij volgden hen en langzaam aan begon de trein te lopen. De defense werd wat aangeschroefd en zo stond er aan het eind van het 1e kwart 22-10 in het voordeel van de Cangeroes.

U10 had ondertussen ondervonden dat zij ook prima rondom de tribune konden spelen en begonnen daar hun eigen trucjes te laten zien. De aandacht voor de wedstrijd was even wat minder en zo ook bij ons. Het positieve spel van het 1e kwart kon niet worden doorgezet. De intensiteit in de defense zakte, waardoor Groene Uilen af en toe rustig aanlegde voor driepunters en deze ook verzilverde. Door een goede helpside in de bucket van Groene Uilen kwamen we moeilijk tot scoren en gingen we rusten bij een stand van 35-26.

We hadden wel het gevoel dat we controle hadden over de wedstrijd, maar dat we wel meer waard waren dan wat we tot nog toe hadden laten zien. De U10 had intussen onze Defense-Defense aanmoediging ontdekt en zo werden wij bij elke verdediging luidkeels toegejuicht. Dit had gelijk resultaat. De ene na de andere steal werd gepakt in de press met daaruit mooie scores. Halverwege het derde kwart was de voorsprong uitgebreid naar 57-28. Er kon lekker worden doorgewisseld en iedereen kwam aan spelen toe.

De U10 was intussen al behoorlijk uitgeput. Eerst zelf een wedstrijd spelen en dan ook nog een hele wedstrijd aanmoedigen is niet niks. Ook bij ons ging het kaarsje langzaam uit. Wat meer gaten in defense zorgde ervoor dat Groene Uilen nog 10 punten in de laatste minuten kon scoren. Echter was de wedstrijd allang gespeeld en eindigden we met een overwinning (83-49), veel high fives van de U10, een enorm applaus van het publiek en een super vette groepsfoto!