Corona-informatie bij elkaar

Nieuwe coronaregels per 29 september 2020
• Toeschouwers zijn niet toegestaan in de sporthal bij wedstrijden of bij trainingen
• De kantine van de sporthal is gesloten

Basisregels. Volg de looproutes, houd afstand, was handen bij binnenkomst, schud geen handen, hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Gezondheidsklachten en besmettingen. Kom NIET naar de hal als je besmet bent met het coronavirus, door de GGD gevraagd bent in quarantaine te gaan of (lichte) gezondheidsklachten hebt (of als een huisgenoot deze heeft): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Toeschouwers. Bij wedstrijden en trainingen zijn toeschouwers niet toegestaan in de sporthal. Alleen spelers, coaches, tafelaars en scheidsrechters hebben toegang tot de zaal. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Verplichte zitplaatsen. Alle aanwezigen moeten op een tribune of een stoel zitten.

Kleedkamers. Omkleden is mogelijk, max 1 team per kleedkamer (maar kom bij voorkeur toch al in je sportkleding). Houd afstand in de kleedkamer. Douchen is ook mogelijk, maar ook hier geldt: indien mogelijk liever thuis douchen

Niet schreeuwen, zingen of luid aanmoedigen!

Overgang tussen wedstrijden. Teams blijven in de kleedkamer wachten totdat de voorgaande wedstrijd is afgelopen. Teams die klaar zijn, verlaten direct na afloop van hun wedstrijd de zaal.

Tijdens de wedstrijd volgen de spelers het NBB protocol (zie hieronder)

De kantine. Is vanaf 29 september gesloten.

Handhaving. Volg alle aanwijzingen van coaches, teammanagers, de beheerders van de sporthal of het bestuur op. Ga niet met elkaar in discussie hierover. Het bestuur zal niet schromen om personen / teams (inclusief eigen leden) die zich moedwillig niet houden aan deze regels de toegang tot de sporthal te ontzeggen.

Meer details vind je in de volgende documenten: